Bibliotek med Användarhandböcker och dokument

Handböcker, instruktionsböcker, installationsguider med mera

Bläddra i dokumentbiblioteket

Bläddra i dokumentbiblioteket

Använd länken nedan för att komma åt vårt dokumentbibliotek och hitta handböcker, installationsguider, monteringsmallar och CAD-filer för produkter. Genom att följa denna länk öppnas vårt dokumentbibliotek i ett nytt fönster.

Bläddra i dokumentbiblioteket
Tryckta användarhandböcker för Raymarine-produkter

Tryckta användarhandböcker för Raymarine-produkter

Tryckta användarhandböcker finns för närvarande tillgängliga för ett antal av våra produkter. Gå till webbplatsen Lulu.com för att välja den användarhandbok du behöver.

För bruksanvisningar för följande produkter, se användarhandböckerna för multifunktionsdisplayer: Radarantenner | Ekolodsmoduler | AIS | GPS-mottagare

Köp tryckta användarhandböcker

Köpa en tryckt användarhandbok

Innan du beställer en tryckt användarhandbok, läs följande viktiga information:

• Tryckta användarhandböcker köps från en tjänst som tillhandahålls av en tredjepart (Lulu.com).
  • Tryckta användarhandböcker som köps via denna tjänst kommer INTE från lagret och skrivs ut ”på begäran” vid behov. Det tar några dagar för den faktiska utskriften utöver de leveranstider som anges av lulu.com.
  • Det kan ta två till tre arbetsdagar för utskrift och sedan en till tio arbetsdagar för leverans, beroende på vilket leveransalternativ du väljer i kassan.
  • Om du har några problem eller frågor om din beställning, kontakta Lulu.com direkt.

Vanliga frågor om tryckta användarhandböcker

Vanligtvis 5 till 15 arbetsdagar, beroende på leveransadress. Beställningar från länder inom EU och platser i USA skickas vanligtvis inom 5 till 15 arbetsdagar. Andra destinationer kan ta lite längre tid.

Vanligtvis kostar en genomsnittlig användarhandbok på cirka 80 till 200 sidor cirka 15 pund ( 18 euro eller 20 dollar). En liten fraktavgift tillkommer också för varje beställning, och den beror på var du befinner dig.

Du kan betala med kreditkort eller PayPal.

När du klickar på länken för en specifik användarhandbok på sidan Print Shop på Raymarines webbplats dirigeras du till den aktuella beställningssidan på lulu.com. På den sidan klickar du på ”Lägg i kundvagn”. När du sedan kommer till kundvagnssidan kan du använda kvantitetsfältet för att ändra antalet användarhandböcker som krävs. Portokostnaderna beräknas om på motsvarande sätt. Du får till exempel en fraktrabatt när du beställer flera användarhandböcker samtidigt.

När du klickar på en länk i listorna över tillgängliga titlar på Raymarines webbplats kommer du att hänvisas till produktinformationssidan för användarhandboken på lulu.com. En bild av användarhandbokens framsida visas, och detta inkluderar en bild av produkten som användarhandboken avser. Det relevanta produktnamnet finns också med i dokumentets titel.

Det bästa sättet att avgöra om användarhandboken innehåller den information du behöver är att titta på förhandsgranskningen av användarhandboken. För att göra detta, använd utskriftssidorna på Raymarines webbplats för att hitta den titel som bäst beskriver vad du söker, klicka sedan på länken för att besöka produktinformationssidan för användarhandboken på lulu.com. Klicka på länken ”Förhandsgranska” under fotot på användarhandbokens framsida. Utforska sedan innehållsförteckningen (vanligtvis på sidan 4) för att se vilken information som finns i användarhandboken.

Hur konsumenterna använder dokumentation förändras. Många konsumenter vill läsa dokument på sin bärbara dator, surfplatta, smartphone eller annan elektronisk enhet. På grund av dessa förändrade vanor är efterfrågan på tryckta användarhandböcker inte längre lika stor som den en gång var.

Raymarine förstår dock att vissa kunder inte har tillgång till den senaste tekniken, eller helt enkelt föredrar att läsa en tryckt användarhandbok. För dessa kunder erbjuder Raymarine en bekväm utskriftstjänst på begäran för ett stort urval av användarhandböcker. Även om utskriftskostnaderna till stort beror på antalet, har Raymarine köpt en av de mest konkurrenskraftiga och prisvärda utskriftstjänsterna på begäran för att tillhandahålla enstaka tryckta användarhandböcker till ett rimligt pris.

Din närmaste Raymarine-återförsäljare

Sök i Raymarines globala nätverk av återförsäljare och servicecenter